...SELAMAT DATANG KE GEREK-KULIM...

14 June 2009

Trek Balak Sungai kob, uphill overheat, downhill dramatic...

Barisan pengayuh Gerek-Kulim di Sungai Kob Baca tajuk pun dah pening apa benda yang overheat apa kebenda pulak yang dramatik, jom kita layan hasil kayuhan minggu ini oleh geng Gerek-Kulim. Hari ni seperti yang dijanjikan pada awalnya kami dah plan nak try trek balak Sungai Kob sebagai sebahagian acara mingguan dan tak sangka pulak ramai sungguh yang join hari ni dengan total 14 orang semua sekali. Memang meriah sungguh dari awai masa dok tunggu sampailah ke balik meriah tak mau mau dan aku sendiri pun enjoy sungguh kayuh hari ni walaupun stamina aku nampak gaya makin teruk. Pada mulanya janji di Petronas Sungai Kob ni pada pukul 8.00 pagi tapi nak dijadikan cerita member-member yang kerja malam dah mai lambat, tapi tak kata apa la depa baru balik kerja saja lagipun depa saja yang tau jalan jadi tunggulah walaupun lambat. Hari ni kami start tayar golek pun dah pukul 9.30 dah ataupun lebih aku pun tak perasan tapi lambat sungguh la. Sampai saja dilokasi perjumpaan macam yang dijanjikan apa lagi terus pasang beskal masing-masing la sempat dok sembang lagi key player Gerek-Kulim Mie pomen dari Takumie Motorsport Sungai Seluang Barisan kuda yang terlibat masa ni pakat panas dah dok tunggu 2-3 member yang belum sampai Mai pakat bergambaq dulu
Lambat sangat, pekena apa patut dulu. Dok angan-angan nasi lemak tapi tak ada lah pulak. Belasah sajalah. Kayuhan pun bermula dengan berat perut


askar -pakai cap, kuat betui stamina budak ni askar la katakan
Clembeng pun bermula, tapi sebelum tu.......
Rantai gerek Din putuih la plak, pomen turbo sedang attend problem
Pomen rasmi Gerek-Kulim, Mr Takumi dari Takumi Motorsport Sg Seluang. Gerek ni sedang masuk twin turbo
Nun dia uphill sayup-sayup, untuk yg regular rider uphill ni kategori kacang tapi mencabar jugakla untuk lori TATA dan lori ais Igloo
Baru saja cakap, lori TATA dah overheat

Jangankan lori TATA ngan lori ais, lori pikap ngan lori satu tan pun sangkut jugak overheat jugak hehehehehee........
Uphill berselerak
Boleh nampak Kulim Hi Tech Park dari sini dengan jelas, nunnnn disana!!! berpuluh batu!!!!.... Sama-sama ambik gambaq overheat masa uphill
Trek taklah teruk sangat tapi biasalah kenderan berat ni senang sangat overheat tak boleh nak force sangat kot pecah blok.
Masa ni ready nak downhill dah
Tu dia downhill dok tunggu, menyungkur jugakla aku. Orang lain pun sama jugak tapi tak dak yang serius
video Yang ni lagi extreme dok ada!!! memang dramatik sungguh.
video
video
video Askar pun samapi terangkat
Bukak jalan, bukak jalan
muka juah tak sakit jatuh, itu masa barumula jatuh turun dalam ayaq dok keriau jugak hehehehehehee......


Fuh bestla!!! package hari ni ada segmen mandi sekali best wooo!!!

Jom pakat-pakat ready la kita balik

Patah balik, patah balik silap jalan la



Misi untuk keluar dah makin hampir ke penghujung


Masa keluaq tu kena time budak sekolah keluaq, kami pun simpan gerek masin-masin dalam kereta.
Lepas tu kami pun bersurai, kesimpulannya trek hari ni memang best siap boleh layan mandi (itu yang best). Lain kali atoq lagi kita mai buat BBQ hehehehehehe, biaq betoi depa ni!!!! hehehehee.....

Sekian laporan Gerek-Kulim, Slow Tapi Sampai!!!.......

No comments:

Post a Comment